De bouw van de Boeddhawierde

In mei 2018 is het huis gekocht en in juni zijn we begonnen met het bouwen van de meditatiezaal. Dat wil zeggen: Manfred de Roos, en ik (Silavadin). Manfred had de leiding over het werk en ik hielp hem. Het eerste evenement was een werkretraite van een groep asielzoekers uit het Wereldhuis in Amsterdam. Die hebben de vloer van de zolder geïsoleerd en veel in de tuin gedaan.

In juli kwam onder andere Lucia erbij, en in augustus zijn er nog twee werkretraites geweest, onder leiding van Amritapurna en mijzelf. Op de werkretraites hadden we een licht werkprogramma, en daarnaast mediteerden we, hadden gespreksgroepen, en maakten zelfs een waddentocht.

Tussen de retraites door kwamen er allerlei mensen aanwaaien om te helpen, al dan niet betaald, in totaal zijn er tot september zo’n 40 verschillende mensen betrokken geweest.

De hele winter hebben Manfred, Lucia en ik doorgewerkt, met andere mensen die voor kortere tijd kwamen meehelpen. Er is een nieuwe badkamer met toilet gemaakt, een trap naar de zolder, een schuifdeur, dubbele beglazing voor de ramen en nog veel meer. Tijdens de verschillende lockdowns in 20/21 hebben we gewerkt aan een slaapzaal op zolder, met een dakkapel naar de daktuin, en 4 ‘monnikencellen’ om in te slapen tijdens retraites.

Vanaf september 2022 kunnen we kleine groepen van maximaal 10 personen ontvangen voor retraites van meer dan één dag, maar ook grotere groepen voor dagretraites.