Veiligheid en ethische richtlijnen

Triratna
Home » Triratna » Veiligheid en ethische richtlijnen

De Boeddhawierde is op weg een Triratna groep te worden. Triratna is een wereldwijde organisatie met richtlijnen voor veiligheid en ethiek. We zijn ook bezig lid te worden van de Boeddhistische Unie Nederland.

We vinden het van groot belang dat iedereen die bij ons binnenstapt zich in alle opzichten en altijd veilig kan voelen. Mocht het ondanks onze inzet toch gebeuren dat je je niet veilig voelt of hebt gevoeld en het is niet mogelijk dit met de mensen ter plekke te delen, dan kun je contact opnemen met één van onze twee vertrouwenspersonen:

Dhammapitika (man), woont in Driebergen. Hij is docent op de Hogeschool Utrecht, opgeleid en gecertificeerd vertrouwenspersoon, voorzitter van het retraitecentrum Metta Vihara en betrokken bij de Sangha in Arnhem.

Abhayanetri (vrouw), woont in Diemen. Zij is opgeleid en gecertificeerd vertrouwenspersoon en actief betrokken bij de Sangha in Amsterdam en het retraitecentrum Metta Vihara. Tot 2019 was zij werkzaam als coach voor individuen, teams en organisaties.

Het emailadres is: vertrouwenspersoon.triratna@protonmail.com Je kunt bij het ‘onderwerp’ van je email aangeven aan wie van beiden (of beide) je de mail richt.

Lees hier wat je mag verwachten van de vertrouwenspersonen bij Triratna. Lees hier het beleidsdocument Veiligheid en ethische richtlijnen.