Solo retraite

Home » Verhuur » Solo retraite

Solo retraite

Wie zich een tijdlang wil afzonderen in een stil Gronings dorpje, om te mediteren, schrijven, wandelen of gewoon niets te doen, kan bij ons een solo-retraite doen.

In het grotere huis is er een onafhankelijk appartement dat geschikt is voor solo-retraites. Het heeft een eigen douche, toilet, keukentje, slaap/meditatie-kamer en ruime woonkamer (zie foto’s). Er is ook een eigen ingang, zodat je helemaal zelfstandig bent.

In het overige deel van het huis zal over het algemeen iemand aanwezig zijn, om eventuele vragen te beantwoorden en als je contact wilt, maar verder word je volkomen met rust gelaten. En natuurlijk zijn er geen groepsretraites als er iemand op solo is.

Er zijn geen winkels in Usquert, alleen een snackbar/eetcafé. De dichtstbijzijnde winkels zijn in Uithuizen, 5 minuten met de trein. Maar als een lijstje geeft kunnen er twee maal per week boodschappen voor je gedaan worden.

Kosten: €300 per week, exclusief eten.

Informatie Aanvragen

Pieter uit Amsterdam schreef:

“De mooie beoefeningsruimte nodigt uit om diep in je beoefening te gaan. Voor mij bruist die plek van inspiratie en stilte. Ook de omgeving is stil wat nog verder bijdroeg aan mijn retraite. De 3 tempel poezen mediteerden gezellig mee tijdens meerdere sessie wat me niet alleen plezier gaf maar ook een inspiratie voor compassie beoefening was. In retraite word je teruggeworpen op jezelf. Het enige waar ik dan nog naar grijp is eten en de maaltijden waren gezond, biologisch en heerlijk!

De verzorging en ondersteuning door de 3 bewoners was zodanig dat ik alle ruimte kreeg om daar te zijn en me enorm welkom voelde. Verder is er in Noord Groningen van allerlei moois te zien van de Waddenzee tot mooie, kleine dorpen. Het weidse landschap nodigt uit tot mooie wandelingen en fietstochten. Het treinstation is minder dan 5 minuten lopen wat maakt dat de plek gemakkelijk te bereiken is.

Ik kan de plek aanbevelen aan iedereen die retraite wil doen!”

stilte retraite solo
Eenpersoonskamer
stilte retraite solo
De huiskamer voor solo-retraites
Douche/toilet ruimte