Wie zijn wij?

Silavadin (Meynard Vasen) heeft lange tijd gewerkt in de antroposofische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij was ook een tijd docent drama, en heeft weer later filosofie gestudeerd. Hij houdt ervan het boeddhisme met westerse filosofie te vergelijken. Na een verblijf van vier jaar in Vajraloka, Wales, is hij lid geworden van de Triratna Boeddhistische Orde, en heeft hij met hulp van veel mensen de Boeddhawierde in Usquert gebouwd.

Mariëtta heeft zich in de afgelopen jaren steeds meer met het boeddhisme verbonden. Sinds kort is ze ‘mitra’ binnen Triratna. Ze werkt als gedragsdeskundige in de gehandicaptenzorg. Ze heeft een aantal jaren in Schotland en daarna in Nieuw Zeeland gewoond. In haar vrije tijd gaat ze samen met Michael op reis.

Michael werkt in de gehandicaptenzorg, momenteel als orthopedagoog io. Oorspronkelijk uit Duitsland is hij na omzwervingen door Zuid-Afrika, India, Schotland en Nieuw Zeeland nu in het mooie Usquert terecht gekomen. In zijn vrije tijd gaat hij samen met Mariëtta op reis, en fotografeert hij de prachtigste landschappen. 

Jetske Verhoeven: als beeldend kunstenaar weet ik als geen ander hoe fijn het is om bezig te zijn met tastbare, fysieke materialen. Maar het is pas sinds een paar jaar dat ik ‘de kunst van aandachtigheid’ heb mogen ontdekken. Een burn-out vormde voor mij het startschot voor een levendige meditatiepraktijk en een sterke ontwikkeling in lichaamsbewustzijn. Het met aandacht ‘bewonen’ van mijn lichaam voelt voor mij als een wezenlijke manier om mij te verbinden met de aarde, en het werken (spelen) met fysieke materialen is hier een onmiskenbaar onderdeel van.
Ik ben de oprichter van Platform Aarde-Werk (www.aardewerkplatform.nl). Een
Amsterdams platform vanuit waar wij lichaamsbewustzijn combineren met een meditatieve maak-praktijk.

Ksantivadin kwam in 1985 in contact met de Triratna Boeddhistische Beweging. Al gauw werd hij door het mediteren gegrepen en dit is nog steeds zijn grote liefde. Hij vindt het belangrijk om zijn enthousiasme voor het mediteren over te brengen en om anderen te leren om van het mediteren te genieten. Hij doet dit zowel tijdens het leiden van de retraites als tijdens avonden in het Boeddhistisch Centrum Amsterdam en Arnhem.

Siddhi en Ratna zijn broer en zus en zijn opgegroeid in de Boeddhawierde. Siddhi is buitengewoon intelligent voor een poes, hij krijgt het kattenluikje open van de verkeerde kant, onderzoekt alles, en je komt hem tegen op onverwachte plaatsen. Ratna zit graag mediterend voor het raam, en houdt ervan net als wij in slaap te vallen aan de voeten van de Boeddha .

Triratna is a Buddhist movement that was founded by Sangharakshita (1925-2018).