Wie zijn wij?

Silavadin (Meynard Vasen) heeft lange tijd gewerkt in de antroposofische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij was ook een tijd docent drama, en heeft weer later filosofie gestudeerd. Hij houdt ervan het boeddhisme met westerse filosofie te vergelijken. Na een verblijf van vier jaar in Vajraloka, Wales, heeft hij met hulp van veel mensen de Boeddhawierde in Usquert gebouwd.

Antonnie is betrokken bij Triratna sinds 2015 en werd Mitra in 2016. Hij kwam het Boeddhistisch centrum in Arnhem tegen toen hij Fine Art op de kunstacademie studeerde. Hij kwam voor meditatie, maar ontdekte het boeddhisme. Momenteel woont hij op de Boeddhawierde, studeert hij filosofie en werkt parttime als kok en klusjesman.

Annabelle studeerde SPH, en maakte kennis met boeddhisme op een meditatieavond in Groningen. Ze heeft als klusjesvrouw meegeholpen de Boeddhawierde te bouwen, is daarna een tijdje in Spanje en Denemarken geweest, en woont nu op de Boeddhawierde. Ze werkt als begeleidster in Groningen.

Eva Durlacher heeft de kunstacademie gedaan in Amsterdam, en kwam op jonge leeftijd in aanraking met het boeddhisme in de vorm van Rigpa, en sindsdien is het een inspiratie en leidraad in haar leven. Ze werkte als beeldend kunstenaar en theatermaker, en volgde de ITIP opleiding tot coach. Ze richtte stichting Gouden Boeken op (goudenverhalen.nl), om vorm te geven aan haar passie van het werken aan levensverhalen. In haar trainingen “lokt” ze mensen spelenderwijs in het vorm geven aan hun leven als kunstwerk. “Ieders leven is van belang om zichtbaar te worden en te blijven.”

Margot Van Wauwe heeft de theaterschool in Tilburg gedaan, en is met boeddhisme in aanraking gekomen via het Triratna centrum in Gent. De zoektocht naar zingeving en betekenis die ze al jaren via theater en verhalen had vormgegeven, vinden nu ook op andere manieren hun weg. Theaterwerk wordt steeds meer mensenwerk. 

“Leven wil zeggen geen zekerheid hebben, niet weten wat komt of hoe. Op het moment dat je weet hoe, ga je ook een beetje dood. Een kunstenaar weet ook nooit helemaal zeker hoe. Dus doen we een gok. Misschien zitten we ernaast, maar toch zetten we de ene stap na de andere in het duister.” – Agnes de Mille

Amritapurna

Amritapurna geeft les in Spaans en Interculturele Vaardigheden in Groningen. In 1997 kwam ze in aanraking met Triratna in Mexico Stad en beoefent sindsdien de Boeddhadharma.

Chica is een poes van onbekende herkomst die is komen aanwaaien op de Boeddhawierde. Ze is een beetje schuw en houdt alles goed in de gaten, maar springt graag bij alle mensen op schoot om zich te laten aaien. Onze beste ambassadeur.

Siddhi en Ratna zijn broer en zus en zijn opgegroeid in de Boeddhawierde. Siddhi is buitengewoon intelligent voor een poes, hij onderzoekt alles en komt op onverwachte plaatsen. Ratna zit graag mediterend voor het raam, en houdt ervan net als wij in slaap te vallen aan de voeten van de Boeddha .